P3110075_suikale

Taustaa

Sotilaskotijärjestö


Sotilaskotijärjestö on naisten maanpuolustusjärjestö, joka muodostuu 37 sotilaskotiyhdistyksestä ja niiden toimintaa tukemaan perustetusta Sotilaskotiliitosta. Jäseniä sotilaskotijärjestössä on noin 6000 ja palkattua henkilökuntaa noin 230 henkeä. Sotilaskotiliittoa ja sotilaskotiyhdistyksiä sitoo yhteinen tarkoitus ja yhteiset päämäärät.

Sotilaskotityön historia


Sotilaskotityötä on tehty Suomessa vuodesta 1918. Suomeen sotilaskotiaatteen toivat jääkärit mukanaan Saksasta sekä Nuorten Miesten Kristillinen Yhdistys Tanskasta. Suomalainen sotilaskotityö on omaleimaista; työ perustuu vapaaehtoisuuteen ja vapaaehtoiset sekä tekevät että johtavat sitä.

Sotilaskotijärjestön tehtävät


Järjestön päätehtävä on huolehtia sekä varusmiesten ja reservin kertausharjoituksissa olevien että sotilaskotiyhdistysten jäsenten hyvinvoinnista. Maanpuolustusjärjestönä sotilaskotijärjestön tarkoitus on toimia maanpuolustushenkeä ja -valmiutta edistävästi.

Sotilaskotityön arvot


  •     vapaaehtoisuus
  •     yhteisöllisyys
  •     osaaminen ja itsensä kehittäminen
  •     luotettavuus
  •     iloisuus ja palvelualttius

Sotilaskoti

Sotilaskoteja on kaikilla varuskuntapaikkakunnilla. Sotilaskotitoimintaa on myös sellaisilla paikkakunnilla, joilla aikaisemmin on ollut varuskunta. Sotilaskodeissa on kahvila-ja kioskipalvelut sekä yhtenäishintaisia tuotteita.